Fotr je mahnjen na beton

Moj oče se nekajkrat na leto spomni betonirati.Pa to so lahko čist majhne stvari kot je bila ta danes, ali pa kaj večjega, samo da mešalec dela!!No, tako smo danes zgodaj zjutraj začeli betonirati nekakšen temelj za železne stopnice, da bomo lažje prišli v zgornji “štuk” drvarnice!!Za “majstra je bi lahko rečem kar sosed, čeprav ni čisto blizu nas doma, “radnik” sem bil seveda jaz, oče pa nadzornik!!

In smo naredili!!Eno urco, tri mešalčke, pa je zabetonirano!!

                   rsz_beton4.jpg

                  rsz_beton3.jpg

                 rsz_beton2.jpg

                 betoniranje1

  

   

 • Share/Bookmark


33 odgovorov v “Fotr je mahnjen na beton”

 1. ja okol bajte je zmeri kej za delat ne :) sam da mešalec laufa :)

 2. boljš, da na beton, kot pa na alkohol.

 3. To je pomoje kar bolezen slovenskih fotrov. Vsi tolk radi mešajo ta beton :D

 4. pol majo pan to “navado” da ko en sosed začne betonirat morjo vsi.. pol pa unga k ma mešalec hodijo žicat za kanto betona, da zasujejo neko luknjo.. :)

 5. lol, ampak je res tako…pri nas nič boljše :)

 6. Na slikah te ni videti.

 7. Če imajo bajto, potem možakarji betonirajo. V bloku pa z enako iskrico v očeh vrtajo v steno. In ni prijetnejšega zvoka, kot ta, ko ti sosed v soboto navsezgodaj zjutraj vrta v steno.

 8. mešalc beton krjola to je res bolezen slovenkih očetov

 9. Ja se popolnoma strinjam pr nas se tud star mešalc vrti vsei enkrat mesečno, sam da se meče notr pesek pa cement pa smo usi srečni!

 10. blobrok sem mislila, da je samo v mojem bloku tako.. pa v nedeljo po kosilu tudi radi povrtajo… :)

 11. Sam res ja…mešalc, krjola, pesk, cement, voda pa fangl in gasa mešat…pr nas v bloku pa kot prav Jazzy – sam da se vrta…men je to huj k pa it h zobarju pa tm poslušat un svedr, kt pa sosedovga. In to nima veze kašna je ura al pa ker dan je!

 12. aha, sem mislil da je samo pri nas tako, glavno da se nekaj dela :)

 13. No vidim, da smo z večino na istem!!!
  Kritik-jaz sem slikal, pa še to bolj na hitro, da nista opazila, zato me ni na slikah

 14. lol – za ker kurac je pa sod vbetoniral v podn?

 15. erzo-Sod je za podporo, drugače bi se beton razlezel.Ko se posuši, ga bo razrezal in odstranil.Tako to pač gre!!
  Kako bi pa naredil drugače podporni steber??

 16. zidaj, zidaj sine

 17. Namesto soda bi lahko pokonci postavili betonsko cev, po domače imenovano ror, premera vsaj 0,5 metra.

 18. Seveda, samo je ceneje odrezati star sod na obeh straneh in vreči notri beton, železo in kamenje

 19. Pri nas tud ta mala zavija z očmi, če kaj betoniram, ko sem ji pa avto kupu je pa to itak normalni!!!

 20. V blokih se vrta neumorno, pojav betoniranja pa mi ni bil znan in mi je super smešno opisan:)

 21. Se mi zdi, da je cela generacija iz časov, ko so sami zidali hiše, čisto mahnjena na zvok mešalca. Moja dva samo o tem sanjata, verjetno zato, da potem lahko razalgata vse te napore in kako je on lastnoročno zvozil ves beton v zgornje nadstropje. Jaz pa sedaj vse to uničujem s pleskanjem, vrtanjem v steno itd in nasploh nimam nobenega odnosa do tega, kar je on z lastnimi orkami ustvaril :lol:

 22. Stari brez zamere, a malo bo treba tud pospraviti naokoli in streho na huti popraviti! Drugače pa okrog hiše se vedno najde kakšno delo in je treba včasih kaj narediti ali zgraditi!

 23. PUTZIJE pojav betoniranja ti ni znan in smešno opisan? Če prav živiš v bloku, pa bi lahko vedel, kako se zmeša beton ali malta! Kako pa misliš, da so zgradili vaš blok in kako se drugače gradi? Danes je le to, da se mešalci uporabljajo vse manj in za manjša dela, ker so betonarne in druge tehnike materiala in stem mešanja!

 24. Nisem psihiater, ampak po mojem so za to pocetje krive zenske in ne moski.
  Moski, zato da mu zena ne tezi in da pobegne pred njo, vzame mesalc al pa sveder in pobegne v svoj svet. Pa se s sosedom lahko kaksen per stisneta, da se beton boljj sprime.

 25. MINNIE veš včasih je bilo vse drugače, tudi zidalo se je drugače! Vse je bilo težje, bolj naporno, ker se je delalo vse ročno in naši starši, so si res prigarali marsikateri žulj, da so si nekaj ustvarili!
  Danes so hijabi- dvigala, vse ra zložijo in dvignejo, kamor je pač treba. Beton se meša v betonarnah in ga pripeljejo in prečrpajo, kamor je treba! Zato je treba to tudi ceniti!

 26. TOMAŽ veš upam, da tebi ni treba pobegnit pred ženo. A za sebe vem, da ne bi živel z žensko, pred katero bi moral bežati!

 27. Frenky ne bit tak zaganjač. O betoniranju kot postopku sem slišal, opazoval, ga pomagal izvajati, tudi sorodstvo imam v gradbenih vodah, tako da vem, da blok ni zgrajen iz blata in vode. Nisem pa zasledil betoniranja kot neke vrste socialnega pojava oz. hobija v velikemu številu slovenskih družin. Mogoče zato, ker živim v bloku, kjer je priljubljeno opravilo maratonsko vrtanje? Mogoče pa sem se šele pozneje spomnil, da sem imel pri stricu vedno neskončno vrsto opravil, ki so se pretežno izvajala okrog hiše – ker tam dela nikoli ne zmanjka, tudi pobetonirati je bilo potrebno sem ter tja. Vendar nisem betoniranja pri podobnih slovenskih očetih nikoli začutil kot nekega veselja, ampak bolj kot stvar, ki jo je bilo potrebno opraviti čimprej in se pozneje lotiti prijetnejših stvari, npr. pospravljanja hrama ali vrtanja. V vsakem primeru sem se zgodbici naglas presmejal (zanimivo opisano), taki blogi o vsakdanjih stvareh skozi zanimive oči so suho zlato!

 28. frenky-ko smo končali betonirati, vedi da smo šli še okoli hiše pospraviti.
  Lahko rečem, da smo naredili nekakšno “generalno” čiščenje pred zimo!!

 29. Frenky,
  meni na sreco ni potrebno bezati pred zeno. Poznam pa kolega ki je to pocel. Dokler ga ni srecala pamet in se je locil.
  Je pa lepo tudi kaj sam naredilti.
  Mojstri so vsak dan drazji. Vodovodar mi je zadnjic racunal za 35 ur dela kar 500 EUR. Vrtnar samo da rece “dober dan”, mi vzame 100 EUR.

 30. Danč pa kva se branš pred tem frenky-em!?!
  Če mu kej ne paše mu dej naslou,pa nej gre pospravlat okol bajte:):):)

 31. BAJE DA EN TVOJ KOLEGA NEKAK NA NOVO BETONIRA,DA SE SPLOH NIČ NE ZMATRAŠ! A JE RES?

 32. Ja, je res, samo ne greda nič na zunanji izgled !!
  Veš, da bi dal lepo kamnito pa tko, kot imajo VSI drugi okoli njega!!Samo kaj hočemo, on je fejst fant, samo hoče biti malo samosvoj!
  Ima pa zelo dobro vino-ga je imel lani, za letos pa še ne vem!!

 33. Ja na betoniranje niso mahjeni sam očetje! Pri nas je mama tista k če le ne pada dež prav da je treba mešalc zakurblat pa kj pobetonirat! Tako da ga mi2 z atatem kr nasankava :D Naši mati se pa kr smeje k zasliš kako mešalc zalaufa!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !